Førstegangsvelger? Østfoldpodden har podcasten for deg

førstegangsvelgerne

Til høsten skal Marte Beck (19) og Mathilde Tehrani (19) stemme for første gang. I en helt ny podkast-serie følger vi deres vei til valglokalet.

I år er det valg! Sånn kommunestyre- og fylkestingsvalg. Men hvilket parti skal du stemme på? Og mener alle partiene noe om alt? Eller er det noen som bare mener mye om lite? Hvordan skal du finne ut av dette? 

Østfold fylkeskommune har lansert Østfoldpodden "Førstegangsvelgerne" hvor vi får følge førstegangsvelgerne Marte (19) og Mathilde (19) frem til valgurnen i september. De stiller seg mange av spørsmålene en førstegangsvelger (og andre, tredje og fjerdegangs) typisk kan lure på. 

- Jeg føler at dette  med politikk og valg er noe jeg absolutt ikke har kontroll på. Samtidig har jeg lyst til å få oversikt. Slik tror jeg mange unge tenker. Derfor fikk jeg ideen til denne podcasten. Jeg vil vise "de voksne" at vi er mange unge som bryr oss, og vil finne ut mer, sier Marte Beck. 

19-åringen fra Fredrikstad er for tiden lærling i Østfold fylkeskommune. Hun er utplassert fra medieproduksjonslinja ved Glemmen videregående skole. 

9. september går årets kommunestyre- og fylkestingsvalg av stabelen. Den tre episoder lange podcast-serien vil Marte Beck jobbe med nesten helt frem til valgdagen. Marte inviterte venninnen Mathilde Tehrani, som også er førstegangsvelger, med på prosjektet. I første episode følger vi dem i samtale om valget og hvordan valg egentlig foregår. Flere ubesvarte spørsmål dem i mellom fører til at Marte tar turen inn til Oslo. Der møter hun statsviter og "valgveteran" Bernt Aardal. Sjekk ut første episode for å høre hva hun finner ut av etter samtalen med Bernt. 

Første episode av "Førstegangsvelgerne" finner du her: https://spoti.fi/2NiK9OO

 

 

Fotograf: Miriam Magnussen
Kilde: Østfold Fylkeskommune